Videomarketing

Bewegende beelden zeggen meer dan 1000 woorden.

Het is eigenlijk niet zo verwonderlijk dat videomarketing zo efficiënt is, aangezien:

- Mensen van nature visueel ingestelde wezens zijn. 60% van de mensen geeft aan liever een video te kijken dan dat ze een tekst lezen.

- Video informatie veel sneller kan overdragen worden dan geschreven tekst. Al in 2009 zei Dr. James McQuivey van Forrester Research dat één minuut aan video gelijk is aan 1,8 miljoen woorden. Je kan dus in een minuut veel meer informatie overdragen dan je ooit zou kunnen in een tekst.

- Videocontent langer blijft hangen in het hoofd van de consument t.o.v. de combinatie tekst en foto’s. Uit onderzoek blijkt dat bijna 60% van de kijkers na zelfs drie etmalen kan herinneren wat er in een video werd getoond en verteld.
Bij geschreven tekst is dit slechts 10%.

Video kent sterke groei

Tijdens het eerste kwartaal van 2014, omvatte online video 35,9% van het internetverkeer. Meer nog: 1 op 5 video's werden op een mobile device bekeken. Maar we nemen een spectaculaire groei waar. Tegen 2018 verwachten we dat maar liefst 83,3% van het internetverkeer door video is.

videomarketing

 

 

Maak je video interactief!

Met een clickable video kun je eender welke soort online video interactief maken, waarbij de kijker direct kan doorklikken vanuit de video naar eender welke locatie. Dat kan een webshop zijn waar de items verkocht worden die in de video te zien zijn, het kan een website zijn, een promotie of een andere video waar je kijker meer info kan vinden.

Surfers zijn volledig vertrouwd met doorklikken op links en banners. Clickable video biedt dezelfde interactieve mogelijkheden aan op eender welke video, ongeacht waar de video bekeken wordt. Deze toepassing biedt dan ook een unieke meerwaarde.

Interactiviteit wordt direct omgezet in engagement van de kijker. Kijkers zullen meer tijd doorbrengen met je video en je kan hen doorsturen naar een plek die zowel voor jou als voor de kijker waardevol is.

Clickable video's kunnen vrij verspreid worden via social media zoals Facebook, Linkedin, Twitter en Pinterest terwijl ze hun interactiviteit behouden. En clickable video's kunnen afgespeeld worden op alle toestellen, ongeacht het een Mac, een PC, een tablet of een smartphone is - we zullen je doelpubliek kunnen bereiken!

Meer info over Clickable Video kun je hier lezen.

http://showreel.zentrick.com/